RADOJKA ŠVERKO OTVORILA 40. ROMBERGOVE GLAZBENE VEČERI

Datum objave: 05. 12. 2016.

U petak, 4. studenoga 2016. godine, u prijepodnevnim satima, kao uvertira manifestaciji Sigmundu Rombergu u čast, zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić, ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Silvija Kifer i predsjednik Upravnog odbora Amaterskog kazališta Belišće Željko Čorba, položili su cvijeće i zapalili svijeću pred Spomen pločom na mjestu gdje se nekada nalazila kuća u kojoj je, s roditeljima Adamom i Clarom Rosenberg, živio Sigmund Romberg. Ova obitelj poznata je kao začetnik kulturnog života u Belišću, a ove godine otvorene su jubilarne 40. Rombergove glazbene večeri.

Naime, u večernjim satima, nakon uvodnog pozdrava ravnateljice Centra za kulturu Silvije Kifer i nadahnutog govora gradonačelnika Dinka Burića koji je ujedno i Rombergove glazbene večeri proglasio otvorenima, dvoranom Centra za kulturu sljedećih je dva i pol sata vladala prava glazbena rapsodija, koncert pod nazivom “Život moj”.

Radojka Šverko, glazbena i pjevačka diva koja je na hrvatskoj sceni od davne 1970. godine, prvi put zapjevala je u Belišću te nikoga u prepunoj dvorani nije ostavila ravnodušnim. Poznata po osebujnoj boji i raskošnom volumenu glasa, Radojka Šverko predstavila je pjesme različitih žanrova, stila i razdoblja, ali svaku na svoj prepoznatljiv način. Za instrumentalnu pratnju na klavijaturama bio je zadužen profesor Vladimir Babin, jedan od najeminentnijih hrvatskih pijanista. Gost večeri bio je i osječki saksofonist Zlatko Barač.

Posebna glazbena poslastica za sve Belišćane bila je izvedba poznate jazz skladbe Sigmunda Romberga Softly As In A Morning Sunrise u sastavu Radojka Šverko, Vladimir Babin i Zlatko Barač.