ODRŽANA NOĆ KAZALIŠTA U CENTRU ZA KULTURU SIGMUND ROMBERG

Datum objave: 05. 12. 2016.

Noć kazališta, manifestacija koja se u Republici Hrvatskoj obilježava od 2009. godine, a od 2010. širi se izvan granica Hrvatske te poprima naziv Europska noć kazališta, održana je i u Belišću u organizaciji Amaterskog kazališta Belišće i Centra za kulturu Sigmund Romberg.

U subotu, 19. studenoga 2016. godine s početkom u 17 sati, u Centru za kulturu Sigmund Romberg Noć kazališta započela je kreativnom radionicom pod nazivom “Izrada posudica za božićne i novogodišnje želje”, koju je vodila knjižničarka Jasna Andrišić. Na radionici je bilo 20 sudionika različitih dobnih skupina, koji su salvetnom tehnikom i raznim ukrasima izradili prekrasne posudice, a od rolica toaletnog papira napravili su sjajne pahulje.

Nakon kreativne radionice, s početkom u 20 sati u dvorani Centra za kulturu, održan je i prigodni koncert “Noć kazališne glazbe i stihova” u izvedbi Zabavnog orkestra Amaterskog kazališta (Zvonimir Iveković, Željko Čorba, Stjepan Jambrović, Stjepan Pavoković i Adalbert Gyerek), vokalnih solista Zvonimira Ivekovića, Andreje Kristić, Nore Pastulović i pjesnika sekcije “Vers” Udruge za kulturu i umjetnost “ZUM”. Svoje stihove govorili su Kornelija Fešiš, Jozo Bogdanović, Danica Lebinac, Stjepan Šmit, Jozefina Križan, Mladen Šarlija, Silva Filipović, Nada Maletić i Franca Zetaić.

Ovogodišnja Noć kazališta obilježena je u 46 mjesta i 86 institucija diljem Hrvatske.