OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN ŽENA

Datum objave: 09. 3. 2017.

Međunarodni dan žena, 8. ožujka, i ove je godine u Belišću obilježen glazbenim zabavnim programom u izvedbi Zabavnog orkestra Amaterskog kazališta Belišće i solista u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg.

Uz Zabavni orkestar kao solisti nastupili su Zvonimir Iveković, Meri Andraković, Ana Šikić, Pavo Tudik, Marin i Marinko Bulić, Adalbert Gyerek na trubi te duet Valentina Gyerek i Vjekoslav Pavlović, a svi oni svojom su glazbom i izvedbama ženama čestitali njihov dan.

Kroz zanimljiv glazbeni program prepunu dvoranu osebujnim i životnim pričama o pripadnicama ženskog spola vodila je ravnateljica Centra za kulturu Silvija Kifer. Ravnateljica Kifer progovorila je i o dugogodišnjoj borbi žena za jednakim pravima te prestanku tretiranja žena kao građana drugog reda. Prvi Dan žena 8. ožujka obilježio se 1909. u SAD-u, a taj datum Međunarodnim danom žena proglašen je 1921. godine.

U ime Grada Belišća gošćama se obratio zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić koji je na ulasku u dvoranu svaku ženu darivao prigodnim crvenim karanfilom. Zamjenik gradonačelnika odao je svim majkama, suprugama, sestrama, bakama, prijateljicama veliko priznanje te iskazao kao ih treba poštivati i diviti im se svakoga dana.

Glazbeni program završio je uz poruku “ispunite godine životom, a ne život godinama” te se program obilježavanja Međunarodnog dana žena nastavio u Domu umirovljenika gdje je u organizaciji Grada Belišća pripremljen domjenak uz zabavu i glazbu.