Nastup Amaterskog kazališta na dodjeli priznanja za najuspješnije u sportu u 2016. godini

Datum objave: 06. 2. 2017.

U petak, 20. siječnja 2017. godine u Centru za kulturu Sigmund Romberg u Belišću održana je prigodna svečanost na kojoj su proglašeni najuspješniji sportaši u protekloj godini.

Prema odluci Izvršnog odbora Zajednice športskih udruga Grada Belišća, priznanja su dobili sljedeći pojedinci i sportski kolektivi:

PERSPEKTIVNA MLADA SPORTAŠICA – nada belišćanskog sporta
– LANA SEDER –  Odbojkaški  klub „Belišće“

PERSPEKTIVNI  MLADI SPORTAŠ  nada belišćanskog sporta
– BRUNO FUNTAK –  košarkaški klub „Belišće“

PERSPEKTIVNI  MLADI SPORTAŠ  S INVALIDITETOM
– IVAN VIDAKOVIĆ  – Malonogometni klub „Belišće“

ZASLUŽNI SPORTSKI DJELATNIK
– ZDENKO GLASOVAC  –  Odbojkaški klub  „Belišće“

NAJBOLJI SPOTRSKI KOLEKTIV
– SAMBO KLUB „BELIŠĆE“

NAJBOLJA  SPORTAŠICA
– NIKOLINA KUJUNDŽIĆ  –  Odbojkaški  klub „Belišće“

NAJBOLJI  SPORTAŠ
– MARKO JELKIĆ  –  Kajak klub „Belišće“

Organizator svečanosti bila je Zajednica športskih udruga grada Belišća čiji je predsjednik Milan Zamaklar na početku pozdravio sve sudionike – sportaše, sportske djelatnike i prijatelje sporta i njihove goste među kojima su bili i Zdeslav Barač, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza, Dubravko Ižaković, glavni tajnik Športske zajednice OBŽ, te drugi sportski dužnosnici. Posebno se osvrnuo na činjenicu da je ovo prvi izbor najboljih sportaša Belišća od osvajanja titule Europskog grada sporta u 2017. godini.

Slavlje sportaša je uveličao i zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, koji je sportašima čestitao na uspjesima dosegnutim u protekloj godini i zaželio mnogo dobrih rezultata u novoj, ali izrazio zahvalnost sportskim legendama na njihovom doprinosu u osvajanju titule Europskog grada sporta za 2017. godinu.

Za ugodnu atmosferu protkanu glazbom pobrinuli su se, uz voditeljicu priredbe Teu Kozina, Lucija Šimić, Mislav Sušić i Ivan Deak, polaznici Glazbenih odjela Osnovne škole Matije Petra Katančića iz Valpova, Zabavni orkestar Amaterskog kazališta te solisti Meri Andraković, koja je na početku priredbe izvela i himnu Lijepa naša domovino, Lana Loknar, Sandra Stubičan, Adalbert Bela Gyerek, i Zvonimir Iveković.

Inspirativan tekst Frana Zamaklara, mladog gimnazijalca i gimnastičara, o vlastitim iskustvima  i dvojbama s univerzalnom porukom o uzvišenosti bavljenja sportom, pročitala je Silvija Kifer, ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg.

Uz dobitnike sportskih priznanja koje im je dodijelio Izvršni odbor Zajednice Športskih udruga, bila je ovo prigoda da se uruče nagrade i Udruzi športskih ribolovaca Belišće, Nogometnom klubu “Croatia” Veliškovci i NK “Zrinski” iz Vinogradaca za 70 godina kontinuiranog djelovanja, Kuglački klub “Željezničar” za 60 godina, Udruzi športskih ribolovaca “Podravac” Bistrinci za 50 godina te Teniskom klubu Belišće za 25 godina.

Posebne su simpatije pobrali predstavnici najboljeg sportskog kolektiva, Sambo kluba Belišće koji su svi, pa i oni najmlađi, došli na pozornici po zasluženo priznanje.

Iz ruku Dubravka Ižakovića, posebnu plaketu,  kao priznaje za uspjehe postignute u streljačkom sportu primio je Saša Brezovec.

U ime svih dobitnika priznanja zahvalio se Zdenko Glasovac.

Svečanost je završena dodjelom zahvalnica svim sudionicima zabavno-sportske priredbe, zajedničkim fotografiranjem i druženjem uz prigodan domjenak.