Amatersko kazalište Belišće dječjom predstavom “Crvenkapa i zbunjeni vuk” obogatilo Dječji tjedan

Datum objave: 06. 10. 2017.

Savez DND, u suradnji s društvima “Naša djeca” iz cijele Republike Hrvatske, već više od trideset godina prvi puni tjedan u mjesecu listopadu obilježava kao Dječji tjedan u kojem nizom aktivnosti, događanja i sadržaja za djecu i s djecom nastoje skrenuti pozornost na položaj djece u društvu te njihova prava.

Dječji tjedan, uvijek pod motom “Ljubav djeci prije svega”, tradicionalno obilježava i Društvo “Naša djeca” Belišće, kojemu su se u organizaciji i ove godine priključili Centar za kulturu Sigmund Romberg i Amatersko kazalište Belišće.

U četvrtak, 5. listopada 2017. godine, u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg dramski ansambl mladih Amaterskog kazališta Belišće odigrao je predstavu “Crvenkapa i zbunjeni vuk” za svu djecu Belišća i prigradskih naselja, a ulaz je bio slobodan. Zanimljivu predstavu, koja je premijerno izvedena na 39. dramskom Memorijalu Dragutina Merca – Nunoša i Ivana Nikolnikova – Vanje u svibnju ove godine, režirao je dugogodišnji član Kazališta i višestruko nagrađivani belišćanski glumac Ivica Koprivnjak. Zbunjenog vuka izvrsno je utjelovila Marija Šerić, veselu i razigranu Crvenkapu Marina Galinović, ulogu lovca Tome odlično je odigrala Ena Kolesarić, baku gimnastičarku koja promiče zdrav život Hana Funtak, simpatična Ena Grgurić odglumila je otmjenu pudlicu Cicu, a ova dobro poznata bajka u izmijenjenoj i moderniziranoj verziji izazvala je brojne pozitivne reakcije i odobravanje u publici.

Brojnu mladu publiku pozdravila je ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Silvija Kifer poželjevši im dobrodošlicu u kazalište u njihovom tjednu. Puna dvorana Centra za kulturu bila je ispunjena dječjim smijehom i pljeskom što je dokazalo da i dječje predstave u Belišću imaju svoju publiku.

Tekst: Tea Kozina
Foto: Tin Lacković